Mat enligt reglerna och utan

Hälsosam kost är inte havregryn till frukost, ångat bröst och en evig känsla av hunger. Du kan se bra ut och må bra utan att överge dina favoritbitar. Det viktigaste är att bygga vänliga relationer med mat och lära sig att äta medvetet. Vi hittade de som redan har lyckats.

”Dieter fungerar inte!" – Så här börjar boken" Secrets of the Laboratory "från näringen Tracy Mann, doktor i psykologi vid Stanford University börjar. Bekräftelsen är rättvis i förhållande till alla typer av dieter. Och detta är inte nyheter för forskare. Redan 1991 bevisade de att faktumet om en ökning av kroppsvikt efter att ha tagit bort begränsningar av tvivel inte kan vara föremål. Frågan är hur snabbt vikten kommer tillbaka.

Idag främjas olika extrema näringslägen på sociala nätverk och media: svält i flera dagar, konsumtion av endast vätskor eller juicer, släckande hunger med en produkt (grapefrukt, kålsoppa eller fitnesstank). Vissa kraftsystem ger allmän förnedring vid nedbrytning eller elektrisk chock när du försöker äta en förbjuden produkt. 2014 började en amerikansk läkare sy chips i tungorna hos patienterna och orsakade smärta under måltiderna. Naturligtvis ger dessa sofistikationer resultatet: kroppsvikt minskar och på kort tid. Men det finns en nyans – vikten återvänder alltid med en ökning. Det finns flera skäl.

För det första kan du inte alltid svälta, äta bara kål eller till och med choklad. Detta är omöjligt med den moderna livets rytm och är skadligt för hälsan.

För det andra, kroppen uttömd av berövning sätter fett med en hämnd. Så läggs genetiskt. Grottpersonen berodde på omständigheter (misslyckad jakt, torksäsongen etc.D.i månader att avbryta utan mat eller dess lägsta belopp. Som ett resultat lärde kroppen att skapa en fet "airbag" i goda perioder.

cialis generisk

För det tredje är den förbjudna frukten alltid sötare. Och om du vägrade bröd eller kakor i en månad, sedan äta dem mer än du ville. Detta kommer förmodligen att ge upphov till skuld som du förmodligen börjar gripa godis. Som ett resultat kommer maten att bli din fiende, men detta kan inte tillåtas.

Det börjar med kärlek

Vad ska man göra? Även om du inte försöker pressa in i den ökända 90-60-90, bör du fortfarande förstå: extra kilo är skadliga för hälsan. Överätning, överdriven konsumtion av snabbmat och godis hotar med diabetes, hjärt -kärlsjukdomar och ledproblem. Medan balanserad mat utvidgar ungdom, aktivitet och gott humör. Med antagandet av denna sanning börjar medveten näring. Det är nödvändigt att sluta behandla kroppen som en spis där du behöver kasta bränsle för att producera energi. Det är viktigt att älska kroppen och förstå: det är värt det bästa.

Valeria, skapare av tjänsten av hälsosam mat ingen hemlighet av Valeriya

I försök att hitta den perfekta dieten försökte jag mycket. Jag behöver en sådan diet så att jag kan följa den länge. När allt kommer omkring har jag liv på hjul – på turné, i trafikstockningar, på uppsättningen. Som ett resultat är du hungrig i en halv dag, på kvällen går du igenom restaurangen på grund av att det inte var möjligt att äta normalt under dagen. I allmänhet kunde jag inte sträcka mig på någon främmande diet i mer än två veckor. Jag var tvungen att komma med min. Så Emin Agalarov och jag lanserade en hälsosam matservice No Secret av Valeriya. Menyn utvecklades av kocken Kirill Berger, näringsläkaren Julia Pigareva vände diskarna med kalorier.

Jag testade mat i en månad, jag försökte absolut allt. Vad finns det – hela familjen bytte till denna mat. Var och en i sitt eget läge, den allvarligaste Arseny – testar dieten för 3 tusen. kalorier per dag. Son är tunn, lång, han kan. Vi har en otrolig vegansk meny, på vägen en laktos, glutenfri och "torkad massa". Det är viktigt för mig att maten inte bara är hälsosam, utan också välsmakande. Vi vill inte bara släcka hunger, utan också ha kul. Alla nyanser vi diskuterar med partners, justerar. Till exempel försökte jag en omelett med sparris-och det är en slags fibrös. Jag säger: ”Jag är smaklös! Sparris ska vara saftig!»Nästa gång allt är som det borde.

Jag kommer högt från vad det visar sig. Jag svälter inte längre, jag mår bra. Jag tappade 2 kg, släktingar tappade också ett kilo 3-4. Vi vill arbeta för resultatet, inte en kort effekt. Mamma kastade till exempel framgångsrikt 10 kg på en diet och fick dem sedan. Jag går till och med till restauranger med min mat nu. De tycker förmodligen att jag är onormal. Men låt oss se vem som kommer att skratta det sista.

Slå på huvudet

”Till skillnad från dieter innebär medveten näring ett system som en person kan följa under hela livet. Denna diet bör anpassas för vissa mål, kroppens tillstånd och till och med en bostad, ”förklarar Julia Titels huvudläkare” Fifth Element ”-klinik. En av de första medvetna näringarna började främja näringsläkaren Jean-Philipp Gorematic. Han slutade dela produkter i förbjudet och tillåtet, kallade inte avdelningarna för att ständigt väga, men lärde sig att lyssna på sig själv. En lugn inställning till mat kan inte utvecklas hos en person som förbjuder sig att äta.

Kärnan i metodiken för gramatik är inte en kamp med övervikt och inte strikta begränsningar, utan försoning med kroppen och får glädje av maten. Bantning, snarare, biverkning. "När du äter vad du vill, respekterar kroppens önskemål blir du automatiskt en anhängare av en balanserad diet och 90% av din mat kommer att vara lätt och näringsrik och 10% – för nöje," skriver Dr Dr . Zermati. Därför är det viktigt att lära sig att äta lugnt, inte på språng, inte vid datorn och inte framför TV: n. Du måste njuta av varje bit och lyssna på dig själv för att stoppa, känna mättnad. Det är nödvändigt att notera känslor som uppmuntrar att äta något överflödigt. Jag äter för att jag är hungrig eller försöker drunkna spänning, rädsla och sorg?

Dr. Grand System har fyra oföränderliga regler. Först: Ät när hungrig, och inte för att det är dags att äta frukost eller middag. För det andra: Kroppen är inte en skräppost. Vägra semi -finansierade produkter och snabbmat. För det tredje: Älskar din kropp. Fjärde: Att gå ner i vikt är inte seger, för då är viktökning nederlag. Och du borde inte känna en förlorare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top